Solicită ofertă

Sfârșit de drum pentru pickup-ul Mercedes X-Class

Potrivit unei reviste de specialitate german linia de asamblare pentru Mercedes X-Klasse va fi oprit în luna mai a acestui an. Primele zvonuri și speculații legat de această intenție a grupului german au apărut deja în vara anului trecut, când cei de la Daimler și-au exprimat dorința de reducere și optimizare costurilor pe termen lung.

Pick-up Mercedes X class sfarșit de drum în 2020

Primul model pick up Mercedes Benz a avut în 2017 un debut reușit (moment marcat și pe blogul nostru) și totul părea că merge conform planului, însă numărul de unități vândute pe plan global în Europa, Australia, și Africa de Sud anul trecut a fost mult sub așteptări. În principiu un Nissan Navara reproiectat și dotat cu sigla Mercedes pickup-ul asamblat în Barcelona nu a atins niciodată cifrele de vânzare planificate. În 2019 au fost vândute doar 16700 de autoutilitare adică nici 15% din vânzările pickup-ului NP 300 Nissan Navara.

Pick up Mercedes

Unul din motivele pentru care modelul nu a avut priză la public a fost prețul acestuia. În Germania prețul de pornire a acestui cal de povară de lux este de 37.294 EUR, iar modelul cu motor V6 poate fii cumpărat la 48790 EUR.

Numărul redus de autoutilitare vândute poate fi atribuit și faptului că modelul nu a fost vândut pe piața din Statele Unite.

Potrivit Automotive News un alt motiv al numărului redus al vânzărilor este o consecință a rechemărilor în service multiple, dintre care unul cât se poate de banal: LED-ul care asigura iluminarea ambientală a pedalelor se desprindea și cădea sub pedala de frână. Pentru o mașină atât de scumpă cam jenant.

În ceea ce privește pe noi, în acești apoape trei ani de existență a modelului, am avut ocazia să echipăm mai multe pick-up-uri X Class, cu hardtop, închidere benă, bullbar, apărător aripă și deflector de capotă. Credem noi că am făcut o treabă bună fapt susținut atât de pozele în meniul portofoliu cât și de clienții ai căror autoutilitare le-am accesorizat.

Mercedes X-class accesorizat de firma pick-up

Chiar dacă Mercedes X-Class a căzut pradă optimizării costurilor cei 253 posesori ai acestui model din țară, se pot adresa în continuare către firma noastră pentru achiziționarea unui hardtop, închidere benă, bări de inox, reflectoare, troliu etc...

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×