Solicită ofertă

Cabestan cu fir sintetic sau otel – ce alegem?

Un troliu este un accesoriu binevenit atat in randul celor care au un pick-up folosit in scop utilitar, un atv pentru recreatie sau un 4x4 pentru off-road. Troliurile Warn au fost concepute pentru a satisface toate dorintele si necesitatile, indiferent de marime, putere de tractiune sau materialul cablului de tractiune.

Spydura rope

O vesnica discutie se poarta in jurul subiectului – ce tip de cablu ar trebui sa aiba cabestan-ul – sintetic sau de otel. Care este mai bun, care rezista mai mult, care ar trebui achizitionat?

Fiind Partener Red Letter al liderului de piata in materie de troliuri, Warn, Pick-Up.ro va asigura cel mai inalt nivel al calitatii si disponibilitatii produselor, cunostintelor tehnice in materie de consultanta si servicii exceptionale de montaj.

 

Exista 3 mari categorii de troliuri de la Warn pe care le puteti gasi la noi:

  • Ultimate Performance SeriesZeon Plantinum - aceste trolii ocupa partea de sus a piramidei , și sunt facute in asa fel incat sa faca fata celor mai duri off-roaderi profesionisti - constructie robusta, etanșare extrema.
  • Premium Series - Zeon - definește urmatoarea generație de trolii Premium Seria Warn. Cu caracteristici standard, cum ar fi fiabilitate și durabilitate, ele reprezintă clasicul de maine, disponibil azi.
  • Entry Level SeriesTabor - este proiectat pentru a oferi cel mai bun raport pret/ calitate pentru utilizatorii ocazionali.

 

Cablurile sintetice de la Warn, sub numele lor Spydura, incep sa fie tot mai des folosite la echiparea troliuri-lor. Spydura este conceput dintr-o polietilena foarte rezistenta, imbracat intr-un strat de uretan negru, care il face si mai rezistent la razele UV si metarilele chimice, care sunt inamicii cei mai de temut ai cablurilor sintetice.

Cablul sintetic mai include si un manson de alunecare care il protejeaza de uzura si abraziune in timpul trolierii. Acest tip de cablu este optiunea perfecta pentru interventiile de recuperare de vehicule.

Daca este folosit des, si va preocupa greutatea finala a masinii dumneavoastra, cabestanul cu fir sintetic este solutia perfecta, fiind in acelasi timp si usor de manevrat.

Cablul de otel de la Warn este extrem de durabil, folosit atat in interventiile de recuperare cat si pentru lucru, ca de exemplu la tractarea copacilor, a rocilor si a altor incarcaturi mari, datorita rezistentei foarte mare la abraziune/frecare. Razele UV nu influenteaza in niciun fel durata de viata a acestui tip de cablu, iar daca nu este folosit si manevrat in mod foarte frecvent, poate fi solutia ideala. Un cabestan cu cablu de otel este mai dificil de manevrat datorita greutatii sale, iar in timp poate prezenta rugina si bavuri ascutite. Din aceste motive este absolut necesara folosirea unor manusi speciale care sa reziste la toate posibilele actiuni fizice ale unui cablu de otel.

Indiferent ca va ganditi la achizitionarea unui troliu cu fir sintetic sau de otel, ambele prezinta avantaje si dezavantaje atat prin compozitia materialului din care sunt facute, cat si prin usurinta in manevrare si prin durata de viata a materialului. In ambele cazuri este necesar sa folositi echipament de protectie adecvat pentru manuirea troliului si pentru executarea unei trolieri in conditii de siguranta.

 

Troliurile se monteaza pe un suport dedicat, confectionat special pentru fiecare tip de vehicul in parte. Un aspect important de luat in considerare este forta minima de tractiune pentru un troliu, ce reprezinta 1,5 din masa maxima autorizata a vehiculului.

Troliurile de la Pick-Up.ro sunt compatibile cu modelele Ford Ranger, VW Amarok, Mitsubishi L200, Isuzu D-max, Toyota Hilux, Nissan Navara, Mazda BT50.

Pentru mai multe detalii tehnice, informatii cu privire la cabestanul potrivit masinii dumneavoastra, va rugam sa ne contactati Echipa Specializata Pick-Up.ro, Partener Red Letter Warn in Romania.

 

Comentarii

Cabestan

Cabestanul are axa de rotatie verticala.
Vinciul sau troliul au axa de rotatie orizontala.
... vezi dictionar de tehnica.
Cabestan provine din Engleza (capstan) si exista si in limba romana sub forma capestan (vezi dictionar marinarie).
Deci, trolii auto am intalnit doar cu axa orizontala ... vinciuri (winch in Engleza).

O zi buna.

Pagini

  • Afisare pagina 1 din 7 pagini

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×