Solicită ofertă

SUV Dacia Duster pe GPL. Cum îți sună?

Momentan popularitatea autovehiculelor pe gaz petrolier lichefiat este redusă, dar acest fapt se poate schimba odată cu pierderea din prestigiu a masinilor diesel. Din gama restrânsă de automobilele noi cu combustibil alternativ, Dacia Duster pe LPG este o excepție bine venită pe piața SUV-urilor.

Dacia-Duster-GPL-echipat

Introducerea în gama Duster a versiunii GPL era anunțată deja la finele anului trecut și fabricantul s-a și ținut de cuvânt. Mai mult până la finele lunii iulie SUV-ul poate fii achiziționat la un preț promoțional în cadrul programului Rabla.

Dacia Duster este o combinație de mașină de familie și de teren, care pe lângă prețul atractiv, o altă caracteristică cu care încearcă să-și câștige adepți este diversitatea motorizării. E drept că variantele hibrid și electrice se mai lasă așteptate, dar pentru cei cărora le pasă de mediul înconjurător și de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră Dusterul pe GPL este o alternativă foarte bună.

Caracteristici principale Dacia Duster pe GPL

Din punctul de vedere al dimensiunilor caroseriei, acestea au rămas neschimbate adică 4341 mm lungime, 1804 mm lățime și 1693 mm înălțime, unghiul de atac 30 de grade, unghiul de degajare de 34 de grade iar garda la sol 21 cm. A rămas și aspectul robust care parcă solicită anvelopele off road, portbagajul și cârligul de remorcare. O schimbare mai importantă este mutarea rezervorului pentru GPL în spațiul destinat roții de rezervă la modelele pe benzină.

Rezervor GPL în locul roții de rezervă

Motorul de 1 litru TCe cu 3 cilindrii și cu o putere de 100 CP care produce un cuplu motor de 170 Nm, poate funcționa și cu benzină, iar dacă la ambele rezervoare este făcută plinul autonomia mașinii ajunge la 1000 kilometrii. Schimbarea alimentării de la benzină la GPL se face manual cu ajutorul unui buton sau automat dacă s-a terminat gazul.

Buton pentru schimbare tip combustibil

Rămân valabile aprecierile pe care Duster le-a primit până acum, adică se poate achiziționa fără să-ți storci buzunarul de tot, este spațios atât la nivel de cabină cât și în portbagaj și la acestea se mai adaugă și economicitatea datorată prețului mai redus al combustibilului folosit (chiar dacă consumul de GPL este mai mare) precum și a pieselor de schimb.

Gama de modele achiziționabilă momentan în cadrul promoției actuale Dacia sunt cu tracțiune 2WD, adică nu tocmai pentru hard off roading. dar totuși echipate cu accesoriile corespunzătoare (scut motor, scut diferențial, scut cutie de viteză, scut rezervor, bullbar, reflector, troliu) vor face față cu brio atât drumurilor montane cât și macadamului. Dezavantaje cărora trebuie să facă față Duster-ul pe GPL este accelerația mai greoaie față de varianta pe benzină și lipsa roții de rezervă care poate fi un impediment în cazul drumurilor mai lungi.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×