Solicită ofertă

Snorkel-ul un accesoriu indispensabil pentru impatimitii de off roading

Una dintre primele accesorii cu care piloții pasionați de off roading își pregătesc autoutilitara pick up pentru aventurile fără asfalt este snorkelul. Acest accesoriu poate face diferența în nenumărate situații dar cea mai evidentă și eficientă întrebuințare este în cazul trecerii unei ape mai adânci, când apa poate pătrunde în motor.

Pick up Toyota Hilux echipat cu snorkel

Inițial primele autovehicule dotate cu snorkel au fost cele pe tehnologie militară, dar recunoscându-i avantajele acestuia, foarte repede a fost preluată și de către fanii off-roadingului.

Ce rol are un snorkel auto?

Pentru a menține autoutilitara în mișcare motorul are nevoie de 2 lucruri esențiale: combustibil și aer. Cel mai adesea rezervorul de combustibil este umplut, rămâne doar chestiunea aerului din ”mediul off-road” cu praful fin care nu poate fii filtrat eficient de filtrul de aer sau pericolul care pândește motorul la trecerea unui pârâu mai adânc, când apa poate să pătrundă în zona de admisie. Aceste sunt cele două situații în care snorkelul își poate arăta mușchii.

La urma urmei rolul unui snorkel este:

  1. să mărească înălțimea de admisie a aerului și ca drept consecință aerul absorbit de motor v-a fi mai curat
  2. să țină departe apa de zona de admisie a motorului la o trecere de apă mai adâncă
  3. snorkelul poate furniza un aer mai rece motorului
  4. datorită designului, cu deschiderea snorkelului în direcția de deplasare a autoutilitarei, aerul poate fi absorbit mai ușor de motor.

V-a îmbunătății snorkelul performanțele pick-up-ului tău?

Dacă nu ai intenții să-ți testezi mașina în mediul off road, atunci nu trebuie să fie un accesoriu prioritar, mai bine achiziționezi o închidere benă, un hardtop sau un bullbar. Însă dacă ai planuri să părăsești mai des suprafața bituminoasă, snorkelul sigur îți va reduce costurile de întreținere și service. Beneficiile mutării sursei de aer a motorului departe de zona cu aer cald plin cu praf este indiscutabilă.

Instalarea unui snorkel

Nu prea sunt alternative. Deși va trebui făcut o gaură pe caroserie (procedeu care este indicat să fie lăsat în seama profesioniștilor, mai ales dacă ești mai slab la inimă) totuși este mai ieftin și mai puțin dureros decât să rămâi blocat în mijlocul pustietății cu un motor blocat de infiltrațiile de apă.

 

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×