Solicită ofertă

Rugina nu face exceptii nici cu autoutilitarele pick up

Unul dintre inamicii de temuti ai autoutilitarelor pick up este rugina. Aparitia acestuia nu numai ca influenteaza negativ aspectul masinii, netratata poate pune in pericol chiar siguranta pasagerilor autoutilitarei sau a incarcaturii transportate in bena pickup-ului. Din fericire exista solutii pentru prevenirea aparitiei sau raspandirii cicatricei corozive.

Pick-up-rupt-in-doua

Sursa foto: hotcars.com

Cu totii stim deja ca procesul nedorit de ruginire este cauzata de reactia fierului si a oxigenului din apa, iar prezenta acizilor (din ce in ce mai prezent in apa de ploaie) si a anumitor saruri, favorizeaza si mai mult corodarea. In consecinta trebuie sa tinem umezeala cat mai departe posibil de partile vulnerabile ale masinii, care in cazul pickup truck-urilor este bena, partea dedesubt al autoutilitarului precum si orice componenta metalica susceptibila la coroziune.

1. Protejarea benei

Solutia cea mai eleganta pentru protejarea benei este dotarea pickupului cu un hardtop. Diversitatea tipurilor de hardtop disponibile pentru marea majoritatea a modelelor de autoutilitare de la Toyota Hilux la Mitsubishi L200 poate satisface orice exigenta. Pe langa protectia impotriva ruginii hardtopul ofera o siguranta sporita si pentru incarcatura transportata.

O alta optiune care poate fii la fel de eficace in stoparea coroziunii lazii autoutilitarei este inchiderea de bena, care isi face treaba la fel de bine ca un hardtop, nelasand patrunderea apei in bena. Indiferent daca optezi pentru un model mai simplu Soft Cover sau o inchidere de bena mai complex investitia isi va merita banii.

In cazul in care din varii motive nu vrei sa acoperi lada pickupului, dar totusi vrei sa protejezi bena acestuia capitonajul de bena iti va rezolva aceasta problema. Cu acest accesoriu montat suprafata vopsita a benei va fi in siguranta.

Toyota Hilux cu hardtop si bare transversale

2. Protejarea sasiului, trenului de rulare

Avem parte de o iarna superba, cu multa zapada dar si cu mai mult material antiderapant si saruri de deszapezire pe drumuri care nu iarta partile din otel al masinii. Pentru prevenirea formarii ruginii cauzate de aceste materiale metoda cea mai buna este curatirea cu regularitate si tratarea partea de desubt al pickupului cel putin cu apa, dar este indicat aplicarea si a unui strat de lubrifiant. O solutie si mai eficace este achizitionarea unui set complet de scuturi de aluminiu, scut motor, cutie de viteza si diferential care montate vor functiona ca o armatura in fata substantelor corozive, dat fiind faptul ca aluminiul nu rugineste.

Scuturi pentru autoutilitare pick up si SUV-uri

3. Inspectarea regulata a accesoriilor sensibile la coroziune

Pentru a mentine esteticul si siguranta masinii tale trebuie sa depui eforturi suplimentare. Investigand cu regularitate bara de protectie, bullbarul (cazul in care nu este din inox) camera rotilor, punctele de intalnire a doua accesorii din otel, daca exista portiuni de vopsea umflate sau desprinse ai posibilitatea sa stopezi raspandirea ruginei.

 

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×