Solicită ofertă

Pick up-uri Toyota Hilux la Raliul Dakar 2021

Pentru împătimiții curselor off road Raliul Dakar este un eveniment la fel de important precum este Campionatul Mondial de Fotbal pentru microbiști. Pe 3 ianuarie 2021 în Jeddah, Arabia Saudită se va da startul unei noi ediții al acestui eveniment automobilistic de marcă. Dacă debutul celui mai dur raliu al lumii se dă în mai puțin de o lună pregătirea traseului a fost demarată încă din luna septembrie.

Toyota Hilux participant concurs in Namibia

Datorită contextului global, anul 2020 a fost “mai deosebit” iar în consecință și concursul a necesitat pregătiri speciale. Pentru marcarea traseului s-au mobilizat 25 profesioniști ai automobilismului, grupați în 3 echipaje și care au fost sprijinite de pick-up-uri Toyota Hilux.

În timp ce primul echipaj a fost responsabil pentru definitivarea rutei de parcurs, cel de-al doilea s-a ocupat de itinerariu, iar al treilea a avut ca scop marcarea traseului ce va fi parcurs de participanții ediției inaugurale al concursului Dakar Classic destinat mașinilor fabricate între 1980-1990.

Pe site-ul oficial al concursului domnul David Castera, directorul evenimentului automobilistic, a împărtășit câteva dintre experiențele trăite în timpul pregătirii traseului. Conform spuselor sale, au existat și zile în care parcurgerea unei porțiuni de 400-500 km a durat mai mult de 36 ore, având în vedere peisajul deșertului saudit care se schimbă de la oră la oră. Chiar dacă pickup-urile Toyota Hilux au fost accesorizate conform condițiilor de drum - cu troliu, anvelope BFGoodrich, scuturi, snorkel etc. - ghinionul nu i-a ocolit pe organizatori.

Organizatorii Raliului Dakar pe traseu

Pe traseu, echipajele s-au confruntat cu probleme tehnice dar și cu porțiuni de drum unde pentru continuarea marcării traseului au fost nevoiți să utilizeze troliul dar și lopețile aflate în bena autoutilitarei au fost de ajutor pentru îndepărtarea nisipului. Însă după 2 luni de muncă asiduă organizatorii au conceput un traseu buclă cu o lungime de 7646 km, împânzit cu probe speciale și provocări.

Dacă Hiluxurile participante la marcarea traseului și-au terminat treaba, pe 3 ianuarie la startul Raliului Dakar printre cei peste 300 de concurenți vor fi prezente și cinci echipaje cu pick up-uri Toyota Hilux. În 4 dintre acestea vor fi membrii echipei Toyota Gazoo Racing, iar în cel de-al cincilea, echipa Inbank Toyota Gazoo Racing Baltics. Echipa Toyota Gazoo Racing va participa cu ultima versiune Toyota Hilux varianta mașină de concurs, construită și dezvoltată la sediul echipei în Johannesburg.

Modele Toyota Hilux Gazoo Racing

Această versiune se bazează pe modelul din 2018, care a fost câștigătorul Raliului Dakar în ediția din 2019. Este dotat cu un motor diesel DOHC, de 2755 centimetri cubi care poate genera o putere de 150 kW și un cuplu motor de 500 Nm. Printre caracteristicile foarte importante din punctul de vedere al capabilităților off road se numără și unghiul de atac de 29 de grade, unghiul de degajare de 26 de grade și garda la sol de 31 cm. În ceea ce privește design-ul exterior, se poate observa o schimbare majoră care reflect totodată ultima versiune a producției în serie a autoutilitarei Toyota Hilux.

Suntem curioși dacă una dintre echipajele Toyota Gazoo Racing v-a reuși să repete izbânda din 2019. Noi le urăm succes iar în același timp ne ținem pumnii și pentru conaționalii noștrii participanți la Raliul Dakar. Pentru Emanuel Gyenes să își poată apăra titlul obținut anul trecut la Moto – Original by Motul, adică fără echipă de asistență tehnică și echipajului Claudiu Barbu și Marius Lupu să obțină un loc cât mai bun la categoria Side by Side Vehicle.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×