Solicită ofertă

Parcul de autoutilitare pick-up din România la sfârșitul anului 2018

Tu te-ai întrebat vreodată oare câte autoutilitare pick-up sunt în țară? Câte sunt pe benzină și câte pe motorină? Care este modelul de pick-up cel mai numeros? Cam ce vechime are parcul de autoutilitare pick-up? Înainte să citești mai departe, hai dă un pronostic. Citind articolul, vei știi cât de aproape ai fost de adevăr.

Autoutilitare pick up in Romania in 2018

Recent, Direcția regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor a publicat pe pagina proprie de web o statistică interesantă și cuprinzătoare cu privire la parcul auto din țară la sfârșitul anului trecut. Evident, categoria de folosință cea mai populară este cea a autoturismelor, cu 6.450.750 de mașini, urmată de cea a autoutilitarelor, cea din care fac parte și pick-up-urile, cu 911.330 de autovehicule. Însumând toate categoriile, de la autobuz sau tractor la scuter și vehicule incomplete, obținem un număr de 8.193.278 autovehicule.

Dar hai să vedem care este răspunsul la întrebarea din introducere, și anume, câte autoutilitare pick-up sunt momentan în țară. Dacă luam în calcul doar modelele consacrate amintite în postarea de blog din ianuarie anul trecut, adică Mitsubishi L200, Toyota Hilux, Nissan Navara, Ford Ranger și Volkswagen Amarok, atunci ajungem la aproape 30 de mii de unități, mai precis 29.639. Adăugând modelele care la noi nu au depășit încă o mie de unități, cum ar fi Mercedes X Class, Duster Romturingia, Mazda BT50 sau B2500, Isuzu D-Max, Ssang Yong Musso, acest număr crește la 31.297 de pick-upuri. Putem îmbunătăți această statistică, luând în calcul inclusiv modelele de Dacia 1304, 1305, 1307, cele 91 de bucăți Fiat Fullback, 25 de vehicule Chevrolet, 23 modele de Tata Xenon, 13 pick up-uri Dodge RAM, 8 autoutilitare Great Wall H6 și ajungem la aproape 35 de mii de unități.

Din punctul de vedere al numărului, clasamentul modelelor de pick-up din România este momentan condus de Mitsubishi L200, cu 9546 de unități care circulă pe drumurile țării, urmat de Nissan Navara, cu 7460 de mașini. Locul al treilea al podiumului este ocupat de Toyota Hilux cu 7020 de pick-upuri.

Grafic nr. Mitsubishi L200, Toyota Hilux, Nissan Navara, Ford Ranger, Volkswagen Amarok in Romania

O informație foarte relevantă este și vârsta parcului de autoutilitare pick-up, cu o dominație semnificativă a modelelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 15 ani.

Clasificarea autoutilitarelor pick up dupa varsta

Din punctul de vedere al carburantului folosit, nu este nici o surpriză că avem vreo 10 modele pe benzină, restul fiind pe motorină. Rămâne de văzut când își va face prezența în această listă și modelul electric, dar probabil nu mai mult de 2-3 ani.

Peste un an vom afla care va fi popularitatea mașinilor pick-up în 2019, dar este foarte posibil că va fi o creștere dacă e să ne luăm după tendințele globale.

Dacă te interesează mai detaliat aceste date statistice, le poți descărca de aici.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×