Solicită ofertă

Noua generație de pick-up Amarok va fi dezvoltată de Ford

Creșterea costurilor de dezvoltare și competiția din ce în ce mai acerbă de pe piața autoutilitarelor pick-up au rezultat într-o nouă alianță a două mari grupuri de fabricanți de mașini din lume. Volkswagen AG și Ford Motor Company au anunțat de curând un parteneriat strategic ce vizează dezvoltarea de noi modele de mașini pick-up în viitorul apropiat pentru ambele companii.

Pick up Volkswagen Amarok dezvoltat de Ford

Sursă foto: https://www.carsguide.com.au

Discuțiile au început deja în luna iunie 2018, dar s-a anunțat numai de curând că noile modele de autoutilitare pick-up vor purta amprenta creativității și ingeniozității inginerilor de la Ford, noua generație de pick-up-uri rezultată din această alianță urmând să iasă la rampă în 2023.

Motivele din spatele acestei mutări…

În primul rând, costul implicat de obținerea unui model nou de pick-up, de la procesul de design până la ieșirea de pe linia de fabricație, se situează în jurul a 1,5 miliarde de euro, ușor mai ridicat decât în cazul autoturismelor, datorită mai ales șasiului, pieselor și accesoriilor mai solide. Întrucât piața autoutilitarelor pick-up este semnificativ mai mică decât cea a autoturismelor, este dificilă recuperarea costului de cercetare și dezvoltare. Tocmai de aceea, mai mulți fabricanți de mașini împart aceste cheltuieli sub forma unei asocieri în participație, spre exemplu Nissan și Mercedes Benz, Mazda și Isuzu, Mitsubishi și Fiat.

Înainte de formarea alianței cu Ford, fabricantul german de mașini Volkswagen a finanțat pe cont propriu dezvoltarea modelului Amarok, dar recuperarea costurilor va dura mai mult timp deoarece nu este prezent pe piețele cele mai profitabile de pe glob (Amarok nu este vândut în niciuna dintre țările în care vânzările de autoutilitare pick-up sunt cele mai ridicate, adică în Statele Unite și Thailanda) și nu vinde prea mult în țările unde mașina este disponibilă. Pe plan global, Ford a vândut 262.900 modele de Ranger în 2017, în timp ce VW a vândut doar 78.900 de Amarok-uri.

Când și unde?

Producția noilor modele va intra în linie dreaptă în 2023, dar marea întrebare va fi locul în care se va desfășura producția. În prezent, versiunile europene Ford Ranger sunt fabricate în Africa de Sud, unde capacitatea de asamblare a fost crescută cu 25%, la 125.000 de unități, pe când VW Amarok este produs la Hanovra (în același loc cu VW Transporter), fabrica de aici având o capacitate de asamblare de aproximativ 90.000 de pick-up-uri.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×