Solicită ofertă

Isuzu D-Max – un pick up de 5 stele

La volanul unui pick up poți avea sentimentul că ești „Regele Șoselelor” și ai putea crede că ești în cel mai sigur vehicul, nu? Când vine vorba de siguranță trebuie ținut cont de anumiți factori. De aceea testele Euro NCAP sunt un aspect pe care tot mai mulți clienți se bazează la achiziția unei mașini.

În vreme ce modelele noi sunt construite să răspundă celor mai exigente criterii de siguranță, se observă o creștere graduală a nivelului de siguranță și în cazul modelelor second-hand. Altfel spus, dacă vom avea mai multe modele de mașini cu rating de 5 stele în parcurile auto, șansele ca accidentele rutiere să facă mai puține victime vor crește. 

Primele teste Euro NCAP în care organizația independentă a introdus un pick-up au avut loc în 2008. Până atunci, aceste modele erau considerate unele utilitare. În plus, alura lor puternică le recomanda ca fiind oricum mașini sigure: erau înalte, erau derivate din modele de șosea sau de teren accidentat de succes și aveai o poziție înaltă la condus. Aceste elemente, combinate cu faptul că prețul unui pick-up nu era și nu este deloc unul coborât, au creat o aură de siguranță potențială ridicată, deși nimeni nu testase până atunci în condiții normale o astfel de mașină. 

După ani buni în care mașinile pick-up vândute in Europa nu au reușit performanțe notabile în caz de accident, noul Isuzu D-Max reușește câștigarea a 5 stele Euro NCAP pentru toate testele de siguranță prin care poate să treacă o mașină modernă. Mai mult decât atât gama Isuzu D-MAX facelift 2020 se prezintă acum într-o formă complet nouă cu noi sisteme de siguranță activă și pasivă care duc automat la câștigarea punctajului maxim.

Această reușită este extrem de importantă la capitolul siguranță rutieră, mai ales că mașina a câștigat si 5 stele ACNAP din Australia, organizație care testează și mai riguros mașinile pick-up.

Isuzu D-Max este echipat impresionant, cu diverse ajutoare electronice de conducere, frânare automată de urgență și un nou airbag central. Cu toate acestea, un test a arătat că greutatea și structura frontală fac ca pick-up-ul să fie agresiv față de alte vehicule în caz de coliziune.

Metodele de testare ale Euro NCAP au fost revizuite pentru 2020, coliziunea frontală constând acum într-un vehiculul de testare care afectează o barieră deformabilă în mișcare, reprezentând un alt vehicul. Atât bariera cât și mașina de testare sunt in mișcare, iar viteza rezultată a acestora testează temeinic compatibilitatea între diferite vehicule, precum și siguranța de bază a accidentului mașinii de testat.

Vehiculele mari, cum ar fi D-Max, care nu oferă mai multă protecție - și o mai bună compatibilitate - vehiculelor mai mici în timpul unei coliziuni sunt penalizate cu un scor general de siguranță mai scăzut. 

Cu toate acestea a obținut modelul a obținut râvnitul rating de siguranță de cinci stele.  O multitudine de sisteme de siguranță montate pe utilitara pick-up, inclusiv recunoașterea semnelor de circulație, monitorizarea oboselii șoferului, prevenirea ieșirii de pe banda de mers și asistența la frânarea de urgență au permis o evaluare a asistenței de siguranță de 83%. Protecția pietonilor a fost evaluată la 69%, partea din față a bumperului D-Max asigurând o protecție adecvată picioarelor și capului pietonilor în caz de impact. 

Deși un pick-up a fost privit dintotdeauna ca o mașină solidă care te protejează în caz de accident, rezultatele Euro NCAP au fost foarte dezamăgitoare până în 2011. Atunci Ford Ranger 2012 a fost primul pick up din lume care a obținut 5 stele Euro NCAP.  Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât încă din 2008 se făceau teste pe modelele Ford iar acestea nu obțineau decât o stea sau o stea jumătate. Până la acel moment cele mai sigure modele erau Mitsubishi L200 si Toyota Hilux cu cate 4 stele fiecare. 

Chiar dacă testele Euro NCAP nu garantează accidente fără urmări tragice, acestea au adus un plus în modul în care posesorii sau viitorii posesori de mașini se raportează la siguranța auto. 

Dacă dorești să îți iei un pick up sigur, cu siguranță informațiile de mai sus te vor ajuta să te orientezi mai bine în alegerea unui model rulat cu istoric bun. 

 

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×