Solicită ofertă

Cursa pentru cel mai tare pick-up electric are un nou concurent

În această perioadă, peste ocean duelul pentru supremație nu se dă numai între Trump și Biden ci și în rândul fabricanților autoutilitarelor pick up electrice. Pe lângă marii jucători precum Tesla cu Cybertruck, Ford cu F-150 sau Hummer EV al celor de la General Motors nici startup-urile de profil nu se lasă mai prejos și încearcă să animeze și mai mult acest concurs.

Pickup electric Atlis XT

De curând acestei lupte interesante i s-a alăturat și Atlis Motor Vehicles-un startup cu sediul în Arizona care promite un model de pickup a cărui performanțe și timp de încărcare vor pune pe gânduri inginerii de la mărcile concurente.

La capitolul denumire constructorii nu s-au complicat prea tare numind-ul simplu Atlis XT. Din punct de vedere constructiv vor fi lansate două modele principale.

Modelul dedicat meseriașilor este prevăzută cu o benă configurabilă existând și opțiunea cu benă platformă.

Pick-up electric cu platformă

Celălalt model este mai masiv și mai impozant având două rânduri de roți pe spate, o benă de 244 cm și o adaptabilitate mai mare.

Atlis XT cu două rânduri de roți spate

În ceea ce privește depozitarea, pe lângă spațiul din benă, modelul dispune și de un alt compartiment situat la botul autoutilitarei, similar ca și în cazul Rivian R1T.

Cele două modele enumerate vor fi disponibile în trei variante, în funcție de autonomie. Astfel , va exista un model cu autonomie de aproximativ 500 km care va costa în jur de 45 mii de USD, un model cu 640 km autonomie și modelul suprem cu autonomie de 800 km.

Modelele electrice prezintă anumite dezavantaje față de cele cu combustibil conventional, unul dintre acestea referindu-se la timpul de alimentare. Conform declarației lui Mark Hatchett, CEO-ul startup-ului Atlis, acest impediment a fost rezolvat de către echipa de ingineri, iar acumulatoarele autoutilitarei ATLIS XT se vor încărca de la 0 % la 100% în doar 15 minute. Această opțiune consituie o îmbunătățire a standardului existent la celelalte modele de pickup electrice, care au timpul de încărcare de 20 minute dar reușesc să acopere doar 80% din capacitate.

Pick-up truck-ul va putea atinge viteza maxima de 200 km/h, ajungând până la 100 km/h încă din primele 5 secunde de la pornire. Capacitatea de tractare ajunge la 8.5 tone la modelul cu 2 rânduri de roți pe spate.

Un alt atuu al celor de la Atlis cu care vor să ia fața concurenței îl reprezintă componentele ”plug-and-play”. Cu ajutorul acestora timpul destinate service-ului poate fi redus, reprezentanții companiei susținând că orice parte componentă a pick-up-ului poate fi schimbată în 20 minute.

Alte date interesante legate de noul pick-up electric găsești aici: https://www.atlismotorvehicles.com/xt-truck

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×