Solicită ofertă

Cum să cureți cablul troliului?

Orice accesoriu montat pe pick up are nevoie, din când în când, de întreținere.. Unele accesorii necesită și cunoștințe tehnice mai aprofundate pe care le poate executa doar un service autorizat dar sunt și unele proceduri simple, pe care le poți face chiar tu. Curățirea cablului troliului este una dintre acestea.

Troliu Warn în acțiune

Într-adevăr, nu este cea mai palpitantă operațiune. Dar gândește-te la următoarea aventură off road și la cât de mult te poate ajuta un troliu ce are un cablu funțional și adecvat atunci când rămâi blocat și ai nevoie să te troliezi! Cu siguranță asta te motivează și o să-ți fie mai ușor să te apuci de treabă.

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să derulezi cablul troliului, operațiune ce este indicat să o faci echipat cu o mănușă dedicată pentru a nu te accidenta. Derularea cablului se poate executa cu troliul pornit procedeu indicat mai ales dacă ai ținut accesoriul pe tușă o perioadă mai lungă de timp sau poți opta pentru varianta cu forța proprie setând ambreiajul troliului pe liber. Îți sugerăm ca în timpul acestei manevre (dar mai ales la reînfășurarea cablului pe tambur) pentru siguranța ta să te folosești de cureaua agățată de cârlig (troliile Warn și marea majoritate a troliilor sunt dotate cu această curea).Este o bună oportunitate pentru a testa dacă troliul funcționează la parametrii doriți, să treci în revistă starea cablului și nu în ultimul rând să inspectezi tamburul cablului. Fii cu ochii în patru dacă nu cumva și-a făcut loc rugina, deoarece aceasta poate deteriora chiar și cablul de oțel. După acest control ești gata să te apuci de treaba. Procedeul de curățare a troliului poate să difere în funcție de tipul de cablu, mai exact dacă este sintetic sau din oțel.

Curățarea cablului sintetic

Cablurile sintetice folosite la troliurile Warn sunt fabricate din polietilenă foarte rezistentă fiind învelită cu un strat de protecție împotriva razelor UV, a materialelor chimice și a deteriorării cauzate de abraziune.

Cablu sintetic Spydura pentru troliu Warn

 

Apărătorul de ghidaj în mare măsură ține departe praful de cablu, dar în timpul unei trolieri cablul se murdărește, acumulând particule abrazive. Îndepărtarea acestora se face cu o baie în apă caldă cu puțin săpun a cablului dar fără folosirea unei perii, deorece acesta poate deteriora structura cablului. După spălare clătește-l bine cu apă și lasă-l să se usuce complet înainte să-l reînfășori pe tambur.

Curățarea cablului de oțel

Curățarea acestui tip de cablu necesita alte proceduri.

Cablu otel pentru troliu Warn

Dacă cablul este plin de noroi poți folosi în prima fază un compressor, apoi după care apucă o perie și freacă cablul să fie cât mai curat. În cazul în care nu ești mulțumit de rezultat poți apela la un aparat de spălat cu presiune. Asigură-te înainte de reînfășurare pe tambur ca s-a uscat în totalitate cablul.

Având în vedere faptul că fiecare strat de cablu adăugat reduce puterea de tragere a troliului, este important ca reinfășurarea acestuia să se realizeze corect. Așadar, cablul trebuie să fie sub sarcină, iar spiralele așezate uniform, una lângă alta, pentru folosirea eficientă a suprafeței tamburului. Cu această procedură simplă sigur vei prelungi durata de funcționare a cablului.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×