Solicită ofertă

Cum să alegi cea mai bună culoare pentru pickup-ul tău?

Achiziționarea unui pickup este o aventură palpitantă în care trebuie să iei o grămadă de decizii importante legat de caracteristicile tehnice ale mașinii, de preț, de accesoriile disponibile (hardtop, închidere benă, troliu, reflectoare suplimentare) etc.

Pick up Chevrolet Silverado multicolor

La prima vedere culoarea acestuia nu este o chestiune primordială dar totuși contează, deoarece are un impact asupra a multor aspecte de la siguranța autoutilitarei pick up la prețul de vânzare în viitor și influențează chiar și consumul de carburant. Am făcut câteva investigații pe această temă și am dat peste foarte multe informații de luat în seamă pe care le împărtășim cu tine.

În ce măsură afectează culoarea, siguranța generală a pickup-ului?

S-au efectuat foarte multe studii pentru a determina dacă există o corelație între culoarea mașinii și siguranța generală a acestuia. Rezultatele pe care le-am găsit sunt total logice.

Culorile mai deschise cum ar fi alb, crem, galben, bej sunt mai sigure, pentru că au o rată de vizibilitate mai ridicată.

Culorile mai închise: negru, albastru sau roșu închis sunt considerate mai periculoase pentru că sunt mai greu detectabile vizual în timpul nopții sau în condiții meteorologice mai aspre.

Roșul este la fel asociat cu obiceiuri de condus mai imprudente.

Care este culoarea preferată a hoților de pickup?

Societățile de asigurare își ajustează prețurile asigurărilor și în funcție de culoarea autoutilitarei și datorită faptului că hoții au o preferință a culorilor.

Indiferent de culoarea autoutilitarei dotarea acestuia cu sistem de localizare GPS sau oric alt sistem de alarmă este o idee de luat în seamă. Chiar dacă mașina asigurare antifurt, să rămâi fără pickup nu este niciodată un lucru amuzant.

Dar să vedem clasamentul culorilor în această categorie.

Culorile cele mai susceptibile să fie furate sunt: argintiu, alb, negru, verde și auriu iar cel mai puțin șterpelite sunt cele cu culorile verde deschis, portocaliu, galben deschis.

Cum afectează culoarea pickup-ului consumul de carburant?

Accesorizarea autoutilitarei cu un hardtop sau închidere benă scade consumul dar și culoarea mașinii are efect asupra acestuia. Cu cât mai mult trebuie să funcționeze sistemul de aer condiționat cu atât mai mult combustibil se consumă.

Dacă locuiești într-o zonă în care climatul este mai rece are sens să ai un pick up de culoare mai închisă. Aceste culori rețin căldura, în consecință timp de funcționare mai redus pentru sistemul de aer condiționat în zilele geroase.

Culoarea albă sau culorile deschise sunt de preferat dacă locuiești într-o zonă a țării în care domină zilele călduroase. Culorile deschise reflectă lumina și căldura, drept urmare va scade frecvența utilizării aerului condiționat.

Cum afectează revânzarea, culoarea pickup-ului?

Culoarea unei autoutilitare poate avea un efect surprinzător asupra potențialului de vânzare. Contrar opiniei generale nu culorile mai populare cum este albul, argintiul sau negrul sunt cele care își mențin valoarea într-o măsură mai mare ci culorile mai neobișnuite cum este portocaliu, galben sau verde, acestea se vând mai repede. Motivul? Piața mașinilor second hand este dominată de culorile mai populare deci este mai greu să găsești autoutilitare având culori mai neobișnuite.

Indiferent care este culoarea aleasă de tine, când vine de vorba de accesorii cu care vrei să-ți dotezi bena pickup-ului, noi îți vopsim hardtopul sau închiderea de benă achiziționată la noi exact la această culoare.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×