Solicită ofertă

Cele mai cautate autoutilitare pick up pe Internet in Romania

In trecut la achizitionarea unei masini “tatonarea terenului” incepea la o piata sau salon auto. De ceva vreme punctul de start al acestui proces, gratie internetului  s-a mutat pe calculator, laptop s-au smart phone. Google si/sau Bing ne ofera informatii nepretiute cu ajutorul carora putem lua decizii mai aprofundate.

Pick-up-Google-Trends-Romania

Saloanele auto virtuale, pietele auto de pe internet, site-urile specializate pe vanzarea accesoriilor si pieselor auto ne ofera o imagine destul de clara despre oferta disponibila. Daca suntem interesati si de popularitatea vreunui marci si presupunem ca aceasta este direct proportionala cu numarul de cautari a acestei marci in Google, cu ajutorul Google Trends vom gasii raspunsul si la aceasta intrebare.

De retinut este faptul ca Google Trends nu ne arata numarul de cautari ci popularitatea relativa a unui termen de cautare adica fiecare punct de date este impartit la totalul cautarilor din zona geografica, categorie de interes si intervalul de timp pe care il reprezinta. Numerele rezultate sunt apoi scalate pe un interval de la 0 la 100, in functie de proportia unui termen de cautare relativ la toate cautarile. Google Trends ne ofera si facilitatea compararii a cinci termeni de cautare.

Pe noi ne intereseaza ce tendinta de cautare au avut in 2018 principalele marci de autoutilitare pick up disponibile in tara si despre care am scris in articolul de blog:Cele mai populare modele de camionete pick up in Romania, adica: Toyota Hilux, Mitsubishi L200, Ford Ranger, Nissan Navara si Volkswagen Amarok. Incadrand termenul de cautare in ghilimele duble rezultatul va include expresia exacta dar si rezultate cu termeni inainte sau dupa termenul de cautare intre ghilimele cum ar fi de exemplu hardtop Toyota Hilux, Mitsubishi L 200 inchidere bena, troliu Ford Ranger, bullbar Nissan Navara sau reflector pentru Volkswagen Amarok. Rezultatul compararii arata astfel:

Trendul de cautare a autoutilitarelor pick up in 2018 in Romania

Per total din grafic reiese o situatie destul de echilibrata cu un avantaj relativ mic al modelului Mitsubishi L200 si cu diferente aproape nesemnificative pe urmatoarele trei pozitii. Volkswagen Amarok este modelul cu volum de cautare cel mai redus dintre modelele de pick up. Popularitatea maxima al modelului Ford Ranger la inceputul anului este probabil in stransa legatura cu prezentarea noi generatii de pick up mid-size Ranger la Salonul Auto de la Detroit.

Daca ne uitam pe subregiuni situatie se prezinta in felul urmator:

Mitsubishi L200

Trend-cautare-Mitsubishi-L200-pe-judete-2018

Toyota Hilux

Trend-cautare-Toyota-Hilux-pe-judete-2018

Ford Ranger

Trend-cautare-Ford-Ranger-pe-judete-2018

Nissan Navara

Trend-cautare-Nissan-Navara-pe-judete-2018

Volkswagen Amarok

Trend-cautare-Amarok-pe-judete-2018

In ceea ce ne priveste pe noi, la inventarul de sfarsit de an am constatat ca in magazie din punctul de vedere al accesoriilor disponibile, situatia este la fel de echilibrata, poate si mai echilibrata, pentru ca avem hardtopuri, inchideri de bena, capitonaje de bena, bullbaruri, reflectoare, troliuri etc. pentru modelele de la A la X adica de la Amarok la X Class.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×