Solicită ofertă

Ce are in comun un hardtop pick-up si o jucarie lego?

Fiind in perioada sarbatorilor de iarna probabil pentru foarte multi primul lucru care le vine in minte este faptul ca ambele pot fi un cadou excelent: hardtopul pentru autoutilitara pick up detinuta de capul familiei si un Toyota Hilux cu hardtop, construibil din piese lego pentru juniorul familiei. Perfect adevarat, insa mai este si altceva…

Toyota Hilux Lego

Da ai ghicit. Este materia prima folosita la fabricarea acestora. Atat hardtopurile cat si jucariile lego sunt confectionate din acrilonitril butadien stiren (ABS) un material plastic cu proprietati mecanice si chimice excelente. Daca industria automobilistica il foloseste deja din 1950, firma daneza de jucarii o intrebuinteaza cu 14 ani mai tarziu in 1964. In prezent 90% din piesele lego au ca materie prima ABS-ul

Ce este ABS-ul?

Este un polimer termoplastic. Pe intelesul tuturor termoplastic se refera la modul in care se comporta materialul la caldura. Materialele termoplastice devin lichide la o anumita temperatura care in cazul ABS-ului este de 105 grade Celsius. Ele pot fi incalzite pana la punctul de topire, racite si reincalzite fara sa-si piarda din proprietatile de rezistenta la impact si duritate. Ca urma a acestor calitati ABS-ul poate fi reciclat.

De ce ABS-ul intrebuintat atat de des?

Pe langa proprietatile favorabile amintite este foarte important faptul ca este un plastic extrem de rezistent la acizi slabi, alcali, alcooli si uleiuri vegetale, animale si minerale. Nu este toxic si are un cost de productie redus. Poate fi slefuit, vopsit, lipit si in general prelucrat cu usurinta.

ABS este folosit in medii unde intervalul de temperaturi variaza intre -20 si + 80 grade Celsius, este unul dintre materialele prime cel mai des folosite in procesul de fabricare a hardtopurilor. Unul din produsele noastre cu priza la public si fabricat din ABS este modelul AK GSE Stylish al firmei Aeroklas prima companie din lume care ofera hardtopuri cu dublu strat, marind astfel rezistenta acestui accesoriu. La fel de popular este si hardtopul AK GSE Lift Up al aceluiasi firme cu structura din strat dublu ABS.

Pe langa hardtopuri acest material plastic mai este folosit si la alte accesorii dedicate masinilor pick up cum ar fi carcasa reflectoarelor sau in cazul troliilor aparatorul ghidajului.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×