Solicită ofertă

10 august Ziua Internationala a Biodieselului

Se spune ca Rudolf Diesel inventatorul motorului care ii poarta numele, pe 10 august 1893 in Augsburg, a rulat prima data un vehicul pe baza de biodiesel, adica si-a alimentat automobilul cu combustibil pe baza de arahide (alune americane). La nivel global in onoarea acestui eveniment pe 10 august este sarbatorita ziua internationala a biodieselului.

Ziua internationala a biodieselului

Poate nu erai in cunostinta de cauza dar indiferent de combusitibilul cu care iti alimentezi autoutilitara pickup, aceasta contine si un anumit procent de biocarburant. La noi in tara momentan atat benzina cat si motorina trebuie sa aiba in componenta minim 4.5% biocarburant din volum. Aceste valori vor creste din anul viitor la 8% in cazul benzinei si 6,5% in cazul motorinei. La nivelul Uniunii Europene pana in anul 2020, cel putin 20% din combustibilul folosit trebuie sa fie de provenienta vegetala, adica importanta biodieselului v-a castiga teren in viitor in fata combustibililor fosili.

Dar ce este si din ce se obtine biodiselul?

Biodieselul este un carburant lichid, nepoluant obtinut din uleiuri vegetale sau grasimi naturale, deci din resurse regenerabile, prin procese industriale. Plantele cele mai cunoscute folosite la noi in tara la producerea biocombustibilului sunt rapita, porumbul, floarea soarelui, soia. Cea mai convenabila alegere este rapita cu un continut de ulei de 40-45%, rezista la temperaturi scazute, si are o stabilitate la oxidare ridicata.

Biodieselul este destinat pentru motoarele diesel, adica pentru marea majoritate a posesorilor de masini pickup.

Cunoscut si sub denumirea de motorina ecologica, biodieselul poate fi amestecat in diferite cantitati cu motorina minerala, folosindu-se abrevieri pentru procentajul acestuia din amestec: B100, B30, B20, B15 numarul indicand procentajul de volum de biodiesel.

Avanteje deloc neglijabile ale acestui carburant sunt pretul mai redus fata de motorina clasica, continutul redus de sulfuri si lipsa riscurilor la transport.

Exista insa si dezavantaje care se manifesta mai ales in sezonul rece, cand eficienta acestui tip de combustibil este redusa. Mai putem aminti ca inconvenient, sursa limitata de unde poate fi procurat acest combustibil si scaderea puterii motorului in mediu cu 10%. Suntem siguri ca aceste aspecte pot fi imbunatatite si procesul de schimbare a combustibililor fosili v-a continua in contextul poluarii aerului datorata gazelor cu efect de sera rezultate din utilizarea motorinei dar si ca un raspuns la cresterea pretului la petrol.

Daca astazi sau in viitor, din curiozitate sau din orice alt motiv ti-ai alimentat pickup cu biodiesel, impartaseste-ti experientele si cu vizitatorii site-ului nostru.

Comentarii

Adaugă comentariu nou

Importator direct
Importator direct
Livrare la termen
Livrare la termen
Deschidere colet la livrare
Deschidere colet la livrare
Suport online
Suport online
Suport tehnic
Suport tehnic
Promoții lunare / săptămânale
Promoții lunare / săptămânale
Ramburs preț 30 zile
Ramburs preț 30 zile
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Produse omologate RAR, TÜV, CE
Piese de schimb
Piese de schimb

Despre noi

Pick Up SRL a luat nastere cu doar 2 angajati in anul 2004 din pasiune pentru utilitarele pick-up, vehiculele 4x4 si off-road. De la bun inceput ne-am facut remarcati in cadrul reprezentantelor auto care aveau in gama asemenea utilitare si cu care am inceput o colaborare care inca dureaza si in ziua de azi.
×