Daca principala menire a pick-up-ului tau este sa transporte echipamente, utilaje, unelte, materiale la locul de munca si inca nu l-ai dotat cu capitonaj de bena, urmatoarele patru motive te vor convinge de utilitatea acestui accesoriu, motive care in parte sunt valabile chiar si daca transporti numai bagaje in timpul vacantelor, cumparaturilor sau aventurilor off-road.
1. Confera o suprafata nealunecoasa benei
O problema cu care probabil te-ai confruntat foarte des este suprafata alunecoasa a benei. Din cauza acestei caracteristici, la viraje echipamentele, materialele transportate daca nu sunt fixate “se plimba” liber. Aceasta miscare poate avaria atat masina cat si incarcatura transportata, dar in unele situatii, acestea chiar isi pot lua zborul din bena, existand riscul lovirii altor masini sau chiar pietoni.
O alta problema cauzata de suprafata alunecoasa apare la descarcarea incarcaturii transportate. Alunecand in timpul acestui proces te poti accidenta foarte usor, cazand afara din bena sau cazand pe un obiect ascutit.
Accesoriul care te scapa de acest dezavantaj este capitonajul de bena, care iti ofera o podea nealunecoasa, suprafata cu riduri a capitonajului blocheaza deplasarile nedorite ale incarcaturii din bena in timpul virajelor si schimbarilor bruste de viteza.
2. Joaca un rol protector in fata loviturilor si socurilor
Oricat de grijuliu ai fi nu ai cum sa-ti feresti singur bena pick-up-ului. Indiferent daca este setul de chei, bormasina scapata din mana sau piatra transportata si am putea continua sirul exemplelor, fiecare isi lasa amprenta pe suprafata metalica a benei sub forma unei lovituri, indoituri sau zgarieturi, acestea cu trecerea timpului schimba aspectul pick-up-ului tau. Mai mult, impactul repetat poate perfora podeaua benei facandu-l inutilizabil pentru anumite operatiuni de transport. Vestea buna este ca acest capitonaj de bena este un accesoriu protector in fata daunelor nedorite dar inevitabile. Fabricate din materiale tari si rezistente capitonajele de bena absorb impactul, acest strat protector iti pastreaza bena intacta, marindu-i si durata de viata.
3. Protejeaza vopseaua benei si aparitia ruginei
O alta neplacere care poate aparea in cazul unei bene neprotejate este cea provocata de chimicalele varsate. Indiferent daca transporti canistre cu benzina sau recipienti cu solventi, aceste chimicale se pot scurge pe suprafata benei deteriorind vopseaua. Pana la urma, vopseaua se exfolieaza lasand loc ruginei. Capitonajul de bena poate face minuni si in acest caz tinand departe scurgerile de fluide de suprafata metalica a platformei.
4. Preia vibratiile produse de aparaturile fixate in bena
Daca in diferitele procese de munca esti obligat sa folosesti un compresor sau generator de curent si acestea functioneaza in lada autoutilitarei tale, vibratiile produse de aparate se transmit in sasiu conducand la slabirea asamblarilor executate cu surub si piulita, iar acest fapt poate conduce la aparitia accidentelor. Din fericire aceste vibratii sunt preluate de capitonajul de bena, bineinteles daca bena este dotata cu acest accesoriu.
Daca inca nu te-am convins si mai ai intrebari, apeleaza la consultantii nostri pe chat, suna-ne la numarul de telefon 0743-296-296 sau poti sa-ti pui intrebarea mai jos in sectiunea dedicata comentariilor. Multumim.
Comentarii
Adaugă comentariu nou